Over ons

Ecoplanken is de vloerengroothandel voor de regio Limburg en ver daar buiten. Wij werken zowel voor particulieren als voor aannemers, architecten en bedrijven.

Onze passie voor hout delen we al meer dan 35 jaar met onze klanten. Kwaliteit en duurzaamheid zijn enkele kernbegrippen die centraal staan bij ons.

Wij hebben onze eigen plaatsingsdienst met uitsluitend vakmensen. Onze parketteurs worden regelmatig gevraagd om mee te doen aan het NKP, het Nederlands Kampioenschap Parket leggen. Daarnaast bieden we onze mensen scholing om de vakkennis up-to-date te houden.

Ecoplanken werkt onder andere nauw samen met HARO, een grote fabrikant op het gebied van houten vloeren. HARO was de eerste fabriek met vloeren die het merkteken 100% PEFC dragen. De eindgebruiker kan in een oogopslag zien dat hij te maken heeft met een natuurlijk product waarvan de grondstoffen afkomstig zijn uit 100 procent gecertificeerd, duurzaam beheerd bos.

Hamberger Flooring is al sinds 2002 PEFC gecertificeerd en is van toepassing op meer dan 90 procent van het Europese hout. Het bedrijf ondersteunt daarmee de regionale bosbouw en vermindert milieubelastende transporten tegelijk. Met de in 2007 gebouwde houtzagerij in de buurt van Aschaffenburg dekt HARO het grootste deel van de groeiende vraag naar grondstoffen voor hun eigen parket productie in Rosenheim en is dan ook uitgegroeid tot een van de grootste Duitse Hardwood zagers. Het hout voor de verwerking komt in principe terug uit de duurzaam beheerde bossen. Er wordt niet meer hout geoogst dan de natuur aan kan. voor iedere boom die wordt verwerkt tot hout worden minimaal twee bomen terug geplant in de natuur. 

PEFC is een afkorting voor "Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes" en werd opgericht in 1999 als de PEFC Council. In Duitsland, het certificeringsproces door de geregistreerde vereniging PEFC Duitsland e.V. vertegenwoordigd.

website door axento.be