Geluiddempende ondervloer

Geluiddempende ondervloer

Ondervloeren zijn er in verschillende uitvoeringen, maten, samenstellingen en diktes.  Op rol, plaatjes, zwevend of verlijmd, voor iedere vloer bieden wij de juiste oplossing!

De ondervloeren die wij gebruiken zijn van hoge kwaliteit en hebben een hoge druksterkte en dynamische belastbaarheid. Komt de vloer te liggen in een appartement of een gehorig huis? Kies dan voor een ondervloer die gecertificeerd is met het certificaat ‘Noise Reducation’. Echter is dan niet alleen de ondervloer van belang. Ook een plint met geluiddempendestrip adviseren wij bij gehorige ruimtes. Ben je ervan bewust dat als er iets op een muur wordt opgehangen of tegen de muur wordt aangezet, zorgt dit voor geluidtrillingen naar de buren toe. 

Of jullie een ondervloer nodig hebben en welke dat precies is, is afhankelijk van het type vloer dat jullie kiezen. Een parket vloer wordt doorgaans verlijmd op een betonnen ondergrond. Maar de parketvloer kan ook zwevend worden geplaatst. Welke ondervloer er dan onder komt is afhankelijk van de bestaande situatie in jullie huis. 

Bij de pvc vloeren zijn twee typen click uitvoeringen, enerzijds de pvc click vloer die de ondervloer reeds geïntegreerd heeft en anderzijds de vloeren waar de ondervloer eerst gelegd wordt en de pvc vloer erbovenop. Kies je voor een pvc dryback dan wordt de vloer eerst geëgaliseerd en daarop wordt de vloer geplakt. 

De laminaatvloer wordt altijd zwevend gelegd waardoor de vloer een goede ondervloer nodig heeft. Afhankelijk van het type woning en de gebruiksintensiteit wordt de bijpassende ondervloer gekozen. 

Een kurkvloer heeft geen ondervloer nodig. Kleine oneffenheden in de vloer kan de vloer zelf opvangen omdat de kurk vloer is onder andere opgebouwd uit twee lagen kurk.  

Is er hoogteverschil of moet de vloer in zijn geheel omhoog? Ook daar bieden wij een oplossing voor aan. Bijvoorbeeld met xps platen als ondervloer komt de vloer in één keer 4 tot 10 mm omhoog. Deze gecertificeerde platen zijn milieuvriendelijk en gemaakt uit natuurlijke grondstoffen. Deze ondervloer dempt het geluid en heeft tevens een egaliserende werking. 

In de showroom adviseren wij welke ondervloer het beste past bij jullie vloerkeuze.

 

 

https://ecoplanken.nl/wp-content/uploads/2022/05/imageedit_19_9010063623-1-e1652092372781-160x160.png

Ecoplanken. Dé Ambachtelijke Vloerenspecialist van Limburg en omstreken.

https://ecoplanken.nl/wp-content/uploads/2022/05/FSC-keurmerk-e1652185139761.png
https://ecoplanken.nl/wp-content/uploads/2022/05/sbb-erkend-leerbedrijf-white-e1652185165794.png

Showroom Nuth
Stationstraat 149

Showroom Maastricht
Alleen op afspraak
Ankerkade 139A


 

Ecoplanken 2023 © Alle rechten voorbehouden – Voorwaarden & Privacy